Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ!!!

Πριν απο λιγες μερες ηταν η παγκοσμια ημερα ρατσισμου. Τι ευκολο που ειναι να μιλας για ισοτητα και ανθρωπινα δικαιωματα, οταν εσυ ο ιδιος δεν ανηκεις σε καμια ομαδα που αντιμετωπιζεται ρατσιστικα, οταν ζεις τη φυσιολογικη σου τη ζωουλα και εισαι και πολυ υπερανω! Οταν ερθει η ωρα ομως να αποδειξεις εμπρακτα αυτο που διατεινεσαι οτι πιστευεις, τι θα κανεις;


Ενα απο τα χειροτερα ειδη ρατσισμου, ειναι ο κοινωνικος ρατσισμος. Ολοι συμπονουν τους ναρκομανεις, αρκει το κεντρο αποτοξινωσης να μην ειναι στη γειτονια τους. Ολοι ξερουν πως το AIDS μεταδιδεται μονο με σωματικα υγρα, αλλα κανεις δεν θελει στο εργασιακο του περιβαλλον η στην πολυκατοικια του ενα φορεα. Ολοι καταλαβαινουν πως η ατιμη η κοινωνια μπορει να σπρωξει ενα κοριτσακι στα πεζοδρομια, ομως, αν παρελπιδα καταφερει να βγει και να ξεμπλεξει το κοριτσακι, καμια μανα δεν το θελει για νυφη της και κανενας αντρας για συντροφο του. Ολοι εχουν καταλαβει οτι η ομοφυλοφιλια δεν ειναι καποια τροπικη μεταδοτικη ασθενεια, αλλα δεν αναγνωριζουν στους ομοφυλοφιλους το ιδιο δικαιωμα στον ερωτα, στην εκφραση, στη συμβιωση, οπως στους ετεροφυλοφιλους.


Καλα, οσο για τον φυλετικο, σεξιστικο, θρησκευτικο κτλ ρατσισμο, ας μην το πιασουμε καλυτερα...


Αφορμη για την παραπανω εκρηξη σκεψεων και συναισθηματων, η ειδηση που εφτασε στα αυτια μου οτι το "Συμφωνο Ελευθερης Συμβιωσης", η καπως ετσι τελος παντων, θα ισχυει μονο για straight (ακρως ρατσιστικος ορος, οι αλλοι δηλαδη τι ειναι crooked;) ζευγαρια! Και με ποια κριτηρια παρακαλω, σε ενα κρατος που απο το Συνταγμα απαγορευεται ο ρατσισμος παντος ειδους, επιλεγουμε σε ποιους θα εφαρμοστει ο νομος και με ποιο δικαιωμα στην τελικη χωριζονται οι ανθρωποι σε κατηγοριες με βαση το σεξουαλικο τους προσανατολισμο; Αν αληθευει, ειναι τουλαχιστον ελεεινο! Μηπως θα το ζητανε και στο βιογραφικο στο εξης; Καπου αναμεσα στην προϋπηρεσια και τις ξενες γλωσσες;
Αν συμφωνειτε με τα παρακατω, παρακαλω διαδοστε το!

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ /

A DOMESTIC PARTNERSHIP THAT DISCRIMINATES? NO THANKS

Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο.

Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα 'συμβόλαιο συμβίωσης' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό 'συμβόλαιο' μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο.

Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

In Greece gays, lesbians and transexuals know about discrimination. They face it daily from their families, in their social lives and in the professional field. But sometimes, all it takes is a single straw to break the camel's back.

According to press reports, the greek government is preparing to introduce a domestic partnership 'contract' EXCLUSIVELY for unmarried heterosexual couples. We do not believe that a mere 'contract' can resolve the issues same-sex couples face or ensure their fair treatment under the law. However this discriminatory proposal is a direct contravention of the greek Constitution, as well as european human rights treaties. Especially since same-sex couples already enjoy legal rights in 18 european nations.

The aim of this intervention is to make sure that european institutions, human rights organisations, websites and weblogs from around the world learn about these proposals.

What we ask for is equal rights for all. Nothing more and nothing less.

This time around we will not sit idly by. This time around we will not keep silent.

GREEK BLOGGERS AGAINST DISCRIMINATION

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

Σημερα ειναι η παγκοσμια ημερα δασοπονιας. Σε μια χωρα σαν την Ελλαδα, αλλοτε πλουσια σε δασικο και φυσικο πλουτο, δεν εχει συνταχθει ακομα δασολογιο, δεν εχουν συνταχθει δασικοι χαρτες, δεν εχει ξεκαθαριστει ποιος τελικα εχει την αρμοδιοτητα να προστατευει τα δαση. Στη χωρα της προχειροτητας, ακομα εκκρεμουν εδω και δεκαετιες απαλλοτριωσεις περιοχων που θα μπορουσαν σιγουρα να ελαφρυνουν τη βαρια ατμοσφαιρα στις μεγαλουπολεις με τη δημιουργια χωρων πρασινου. Η Ελληνικη Βουλη για μια και μονη φορα ψηφισε με απολυτη ομοφωνια τη συσταση του Ενιαιου Φορεα Δασοπροστασιας, αποτελουμενου απο την Πυροσβεστικη και τη Δασικη Υπηρεσια σε συνεργασια, ομως για λογους που δεν εχουν διευκρινιστει, αυτο το σχεδιο δεν ολοκληρωθηκε ποτε. Την ιδια στιγμη, εκτασεις οπως το Ελληνικο και ο Ελαιωνας βρισκονται στο ελεος των οικοδομικων και επιχειρηματικων σχεδιων διαφορων επιτηδειων, χωρις να εχει καν εκπονηθει καποια ουσιαστικη επιστημονικα τεκμηριωμενη περιβαλλοντικη μελετη. Ειδικα για το Ελληνικο, υπαρχουν φοβοι για μολυνση του υπεδαφους, που αν δεν εξουδετερωθει, κινδυνευει να επεκταθει και στον αερα η το νερο της περιοχης. Ορισμενοι επιστημονες που εχουν ασχοληθει με το θεμα, κρουουν τον κωδωνα του κινδυνου για δυο ζητηματα: πρωτον, η μολυνση αυτη, με ηπιες προς το περιβαλλον μεθοδους, για να εξουδετερωθει θα πρεπει να περασουν τουλαχιστον 5 χρονια, οποτε δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να γινουν βιαστικες κινησεις και δευτερον, οτι η μονη ουσιαστικη λυση ειναι να μην υπαρξει στην περιοχη οικιστικη δραστηριοτητα, αλλα δεντροφυτευση και δημιουργια αστικου αλσους. Ταυτοχρονα, ολες οι εξαγγελιες για αναδασωσεις μετα τις καλοκαιρινες καταστοφες εκατονταδων χιλιαδων στρεμματων δασους, εχουν μεινει στα λογια. Το ιδιο και ολες οι υποσχεσεις για προληψη και οργανωση. Το καλοκαιρι πλησιαζει ταχυτατα κι εμεις, για αλλη μια φορα θα μεινουμε αποσβωλομενοι θεατες, να παρακαλουθουμε τις πυρινες γλωσσες να καταβροχθιζουν το λιγο οξυγονο που μας εχει απομεινει! Ως ποτε ομως θα μενουμε αμετοχοι; Παρε κι εσυ πρωτοβουλια! Υπαρχουν τροποι να βοηθησεις, να αντιδρασεις, να δρασεις. Γινε ενεργος πολιτης. Ψαξε, μαθε, ενημερωσου, ενδιαφερσου. Ανελαβε κι εσυ τις ευθυνες σου. Ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη, πολλοι μαζι ομως μπορουν να φερουν ακομα και το καλοκαιρι! Ειναι στο χερι μας να διεκδικησουμε τη ζωη που μας αξιζει!
Υ.Γ. Η εικονα ειναι εμπνευση της ομαδας του http://www.oikologio.gr/

Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚΟΠΑΙΧΝΙΔΟ

Μετα απο προσκληση του καλου μας Στοχαστη, λαμβανω κι εγω μερος στο παρακατω παιχνιδι:

- Παρε το βιβλιο που βρισκεται πιο κοντα σου.

- Ανοιξε το στη σελιδα 123.

- Αντεγραψε εδω την 6η, 7η και 8η προταση.

Λοιπον, δουλευω σε εταιρεια ναυλομεσιτικη. Δηλαδη, ναυλωνουμε κοτερα, μικρα και μεγαλα, με πανια, με μηχανη, ολων των ειδων. Συνεργαζομαστε με ξενοδοχεια, τουριστικα γραφεια, μεγαλα πρακτορεια κτλ. Το πιο κοντινο σε εμενα βιβλιο ειναι το GTP (Greek Travel Pages).
Στη σελιδα 123, οι προτασεις 6,7 και 8 ειναι οι εξης:

"Member of Aquila Hotels and Resorts (see Hotel Chains section)
Blt 1976, Ren 2003, Open Apr- Nov, Rooms 403, Bgls 117
Distances: Rethymno 7 km, Heraklio 72 km, Chania 66 km"

Αλλα επειδη τιποτα τελικα δεν ειναι τυχαιο, αυτο το εντελως ασχετο με το χαρακτηρα μου βιβλιο, εχει κατι να πει για μενα. Γιατι, μεσα απο ολα τα μερη που υπαρχουν, ολους τους προορισμους στην Ελλαδα, η σελιδα 123 μιλαει για την Κρητη, τον τοπο που λατρευω, το νησι που με σημαδεψε, αλλαξε τη ζωη μου και μου χαρισε τη λυτρωση! Και που, αν και δεν μπορω πια να ειμαι εκει, δεν θα το ξεχασω ποτε!

Ειμαι πολυ συναισθηματικα φορτισμενη αυτη τη στιγμη για να σκεφτω ποιους θελω να προσκαλεσω που να μην εχουν ηδη παιξει. Γι' αυτο τυχαια εντελως, προσκαλω την Ξανθια, την Αμαλθεια και τον Τζονακο.

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ!

Μετα απο προσκληση της Σταχτομπουτας του διαδικτυου, γραφω κι εγω για τη φιλια.

Φιλια ειναι να ξυπνας απο το βαθυ τον υπνο, το γλυκο ληθαργο, αλαφιασμενη και να βγαινεις μεσα στο ψοφοκρυο, γιατι ειναι το παρτυ της σχολης χορου της κολλητης σου και σε περιμενει οπωσδηποτε!

Φιλια ειναι να τρεχεις με βρογχοπνευμονια, με κοντομανικο μεσα στο χειμωνα, και να κυνηγας την κολλητη σου να βαλει το παλτο της να μην κρυωσει, γιατι γινηκε κουρουμπελο η τρελλη στην πενταημερη και κυκλοφορει με το ξωπλατο Μαρτη μηνα!

Φιλια ειναι να μοιραζεσαι ενα πακετο τσιγαρα στα 3- που σημειωτεον δεν ειναι καν η μαρκα σου- γιατι δεν υπαρχουν φραγκα για παραπανω!

Φιλια ειναι να εχεις να μιλησεις μερες, μηνες με εναν ανθρωπο και οταν τον δεις, να νιωθεις πως δεν περασε ουτε μια μερα!

Φιλια ειναι να ακους εκεινο το τραγουδι και να κοιτας το φιλο σου στα ματια, να μη χρειζεται να μιλησεις, γιατι ξερει ηδη τι νιωθεις και τι σκεφτεσαι!

Φιλια ειναι να σκας ενα φιλι στο μαγουλο και να λες: "Σ' αγαπαω", χωρις να φοβασαι η να ντρεπεσαι η να κρατας πισινη.

Φιλια ειναι ολα αυτα τα μικρα και απλα πραγματα που μοιραζομαστε, αυτα που θα μεινουν ανεγγιχτα, που ο χρονος δεν μπορει να τα σβησει. Που σε κανουν να ξυπνας καθε πρωι και να παιρνεις δυναμη, επειδη ξερεις οτι δεν εισαι μονη, οτι ποτε δεν θα εισαι μονη, γιατι καποιοι καπου σε σκεφτονται, σε στηριζουν και σ' αγαπανε!

Δεν θα προσκαλεσω κανεναν σε αυτο το παιχνιδι, γιατι η φιλια ειναι πολυ ευαισθητο προσωπικο ζητημα, που αλλους τους εχει ευλογησει και αλλους τους εχει πληγωσει πολυ! Καποιες πληγες, καλυτερα να μην τις ξυνουμε...
Οποιος θελει να ανοιξει την καρδια του, παρακαλω, ελευθερα...

Η ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑ

Μετα απο προσκληση του Equilibrium, παραθετω εδω ενα τραγουδακι "τση ντροπης"! Ε ναι λοιπον, το ομολογω! Φαλλοκρατικο μεν, εφευρετικο δε. Και οχι, δεν μου ξυπναει επαναστατικα ενστικτα, δεν με προβληματιζει για τον πολλαπλο ρολο της συγχρονης γυναικας και τις απαιτησεις της κοινωνιας (που βαδιζομεν ωρε;!)...απλα ηταν το τραγουδι που μου τραγουδουσε 20-30 φορες ο ξαδερφουλης μου (να' ναι καλα!) για να φαω το φαγητο μου, οταν ημουν παιδακι (δεν φανταζεστε τι δυστροπο και σκασμενο ημουν στο φαϊ, τελειωσα το δημοτικο οντας 30 κιλα!) και οταν ακουω αυτο το "να μου πιανει και τον κω", ξεκαρδιζομαι! Ιδου, λοιπον οι πομπες μου και αμαρτια εξομολογουμενη αμαρτια ουκ εστι!

Για να δουμε λοιπον και τις πομπες των αλλων! Παραξενο, Κωστας Κ, Νικος...για κοπιαστε!

Στίχοι: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Πρώτη εκτέλεση: Αφροδίτη Μάνου
Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά, μια εργαζόμενη μητέρα μια καλή νοικοκυρά.
Δεν είμαι τίποτα το σπέσιαλ, το καταπληκτικό, είμαι αυτό που λέμε δείγμα τυπικό.
Μόλις ξυπνήσω το πρωί, πολύ πρωί, πριν ξημερώσει δηλαδή καλά-καλά,
λέω από μέσα μου μουλάρι σήκω ντύσου γιατί εδώ σε περιμένουνε πολλά
και τότε τρέχω να ξυπνήσω, να ταΐσω, να ποτίσω και να ντύσω τα παιδιά
ενώ παράλληλα ετοιμάζω πρωινό για τον πασά.
Του το πηγαίνω στο κρεβάτι κι αυτομάτως κατεβάζω τα παιδιά στο σχολικό,
πάω γραμμή για να ψωνίσω κι ο χασάπης μες στη φούρια να μου πιάνει και τον κω...
να 'χω το νου μου κάθε μέρα για πουκάμισο και σώβρακο καινούριο καθαρό
κι αλίμονο μου αν το ξεχάσω και δεν βρει ζεστό νερό.
Να συγυρίζω τα κρεβάτια και το σπίτι να ετοιμάζω φαγητό για τα παιδιά
κι εγώ να φύγω νηστική και σαν τρελή για την δουλειά.
Ντάπα, ντάπα, ντάπα, νταμ...
Και μόλις φτάσω αλαφιασμένη στη δουλειά να 'χω να κάνω και καφέ στ' αφεντικό
να 'χω κι αυτόν που του τη δίνει κάθε τόσο και που θέλει να μου πιάνει και τον κω...
να 'χω το ντρουν του τηλεφώνου μες στ' αυτί μου κι από πάνω τις δικές του τις φωνές
και να με στέλνει έξω να κάνω και του κόσμου τις δουλειές.
Μόλις σχολάσω τρέχω αμέσως να προφτάσω να ετοιμάσω το τραπέζι για φαΐ
να τηγανίζω, να ετοιμάζω τη σαλάτα, να σερβίρω και να κόβω και ψωμί
να 'μαι ένα ράκος που να σέρνεται στα πόδια του απ' την πείνα κι από το τρεχαλητό
κι αυτοί να βρίζουν πως δεν ήτανε καλό το φαγητό.
Να πλένω πιάτα και πιρουνιά και μαχαίρια και να μου 'ρχεται να κάνω φονικό
κι αυτός ο κύριος να θέλει να μου πιάνει και τον κω...
Ντάπα, ντάπα, ντάπα, νταμ...
Μόλις ξαπλώσει και φωνάξει "ησυχία" μην ακούσω μες στο σπίτι τσιμουδιά,
είναι η ώρα που τελειώνω εγώ τα πιάτα και που πρέπει να διαβάσω τα παιδιά,
είναι η ώρα να διαβάσουν οι διαβόλοι για ν' αρχίσουμε να τρέχουμε μετά
στα ιδιαίτερα του ενός και στ' αλλουνού τα γαλλικά.
Κι αφού μου βγάλουνε καλά-καλά την πίστη και γυρίσουμε στο σπίτι τελικά
τότε θα φάνε, θα πλυθούνε, θα δαρθούνε και θα παν να κοιμηθούν κανονικά
κι ενώ εγώ θα σιδερώνω και θα πλένω, ό,τι κάνει μια γυναίκα δηλαδή,
αυτός ο κύριος θα είναι αραγμένος στην ΤV.
Κι αν γίνω έξαλλη σαν πέσω στο κρεβάτι και τον δω πως είν' ο νους του στο κακό,
"είναι καθήκον σου" γυρίζει και μου λέει, συζυγικό.
Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά μια εργαζόμενη μητέρα μια καλή νοικοκυρά.
Δεν είμαι τίποτα το σπέσιαλ, το καταπληκτικό, είμαι ένα ζώον δηλαδή κανονικό.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

8 ΜΑΡΤΙΟΥ- ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Μανα, Αδελφη, Φιλη, Ερωμενη, Φυση, Ζωη, Δημιουργια, Οικογενεια, Γεννηση, Αγαπη, Γιορτη...ΓΥΝΑΙΚΑ

Αυριο ειναι η Ημερα της Γυναικας. Αυτη θα πρεπει να ειναι η μερα που θα μαθαινουμε για την ισοτητα, για τα δικαιωματα μας, για τα επιτευγματα των γυναικων στην παγκοσμια ιστορια, για την οικογενειακη βια, για τη σεξουαλικη παρενοχληση, για το πως μπορουμε να βοηθησουμε γυναικες που εχουν σταθει λιγοτερο τυχερες...αυτη πρεπει ισως να ειναι η μερα που οι αντρες μας θα μας κακομαθαινουν λιγο περισσοτερο...αυτη σιγουρα δεν πρεπει να ειναι η μερα που σαν τα κοπαδια θα βγαινουμε ολες μαζι και θα εξευτελιζουμε τον εαυτο μας και την θηλυκοτητα μας, γυρνωντας απο μπαρ σε μπαρ, λυσασμενες για ποτο, σεξ και ξεσαλωμα γενικοτερα!

Σημερα το πρωι, καθως ημουν στο μετρο, ειδα ενα κοριτσακι με τον πατερα του η ισως τον αδερφο του. Εκεινος επαιζε ακορντεον κι εκεινη μαζευε τα χρηματα απο τους επιβατες κρατωντας ενα ντεφι στο χερι. Θα ηταν 4-5 χρονων. Ειχε τα ματια της χαμηλωμενα και στο προσωπο της μια εκφραση απογοητευσης. Ηταν το πιο θλιμμενο κοριτσακι που εχω δει ποτε!
Αυριο ειναι η ημερα της γυναικας...
Αραγε αυτα τα δυο ματακια θα χαμογελασουν;

Συχνα πυκνα διαβαζω στα περιοδικα για τις γυναικες θυματα του trafficking. Κοπελες νεες, με ονειρα, που εμπιστευονται τη ζωη και το μελλον τους σε καποιον αγνωστο, με την ελπιδα οτι θα εχουν ενα καλυτερο αυριο. Και βρισκονται φυλακισμενες, αναγκασμενες να πουλανε το κορμι και την ψυχη τους με τον πιο βιαιο και απανθρωπο τροπο...νεα μορφη σκλαβιας, λες και δεν μας εφταναν οι ηδη υπαρχουσες.
Αυριο ειναι η ημερα της γυναικας...
Ποσες απο αυτες τις γυναικες θα νιωσουν πως γιορταζουν;

Ποσες γυναικες ακομα θα αντιμετωπιστουν σαν αντικειμενα, προτου ο κοσμος ξαναβρει την ανθρωπια του; Ποσα παιδακια θα χασουν την ευκαιρια στη μορφωση και στην αξιοπρεπεια, προτου οι ανθρωποι αποφασισουν να στρεψουν πανω τους το βλεμμα και να τα προστατεψουν;

Αυριο ειναι η ημερα της γυναικας...
Εγω δεν θελω να ειμαι μια απο τις γυναικες που θεωρουν ισοτητα μονο το να μπορουν να βριζουν σαν νταβατζηδες, να ξενοκοιμουνται, να μειωνουν την προσωπικοτητα τους και να χειραγωγουν τον ανθρωπο τους η να ευνουχιζουν τους γιους τους. Θελω να ειμαι μια απο αυτες τις γυναικες που κανουν τη διαφορα, που μπορουν να αλλαξουν τον κοσμο. Και αν δεν μπορω να αλλαξω τον κοσμο, ας αλλαξω τουλαχιστον τον εαυτο μου, την οικογενεια μου, τη ζωη μου...

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Λοιπον, μετα απο προσκληση του Νικου Κ., εφαγα το διαδικτυο να βρω τραγουδια για να εκφρασω την αγαπη μου στον καλο μου! Ασχετη καθως ειμαι απο Η/Υ, εψαχνα πανω απο 3 μερες να βρω τα τραγουδια που θελω σε βιντεο, δεν τα βρηκα, αλλα παραθετω τα εξης δυο:

ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ - ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ "ΜΕΤΡΑ"
Γιατι εδω και 12 χρονια ειναι η πιο γλυκια κοντριτσα της ζωης μου!

http://www.youtube.com/watch?v=BWHYx3EiX3c


ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ "ΟΛΑ ΕΝΑ ΨΕΜΜΑ"
Γιατι αυτο το τραγουδι σημαδεψε τη σχεση μας καποια εποχη (οπως και ολα του Βασιλη!!!)

http://videos.emule.com/play/vasilis-karras-ola-ena-psema-live-(i-WN3tbQlDQ

Με τη σειρα μου καλω τον Ουτοπιο, την Αμαλθεια τον Eqilibrium και την Roadartist να μοιραστουν μαζι μας τα αγαπημενα τους τραγουδια...

Αλλα, επειδη θα σκασω αν δεν βαλω εστω ενα απο αυτα που εψαχνα, θα γραψω τους στιχους ενος απο τα πρωτα τραγουδια που μου αφιερωσε:


ΖΙΓΚ-ΖΑΓΚ " ΓΙ' ΑΥΤΟ Σ'ΑΓΑΠΩ"
Πρώτη εκτέλεση: Ζιγκ Ζαγκ
Επειδή η λογική τελειώνει εκεί που αρχίζεις εσύ
και μ' ένα σου άγγιγμα όλα γκρεμίζονται
και πάλι χτίζονται απ' την αρχή
κι όλα τ' αστέρια κι οι γαλαξίες
χορεύουν μέσα μου ως το πρωί,
γι' αυτό σ' αγαπώ...
Επειδή χαράζεις καινούριες πληγές στο κορμί μου
και γίνομαι χώμα, σάρκα κι αίμα
και γίνεσαι εσύ η ψυχή μου
κι οι άγρυπνες νύχτες φεύγουν
πέρα μακριά απ' τη ζωή μου,
γι' αυτό σ' αγαπώ...
Κι επειδή υπάρχουν τόσες χιλιάδες επειδή για να σου πω
και μόνο στα χέρια σου νιώθω ατόφιος εγώ
κι όπου κι αν ψάξω στου μυαλού μου τις γωνιές εσένα θα βρω.
Γι' αυτό σ' αγαπώ, γι' αυτό σ' αγαπώ,
γι' αυτό σ' αγαπώ, γι' αυτό σ' αγαπώ...
Επειδή γεμίζεις πουλιά και χρώματα κάθε αίσθησή μου
κι ένας τυφλός ανάβει ένα φως
να δει βαθιά μες στη συνείδησή μου
και δε μου 'μεινε ούτε μια ντροπή,
να φτύσω απάνω της μ'όλη τη δύναμή μου,
γι' αυτό σ' αγαπώ...
Ε... και με σκορπάς και με μαζεύεις
στων ψαράδων τα δίχτυα τις βραδιές
και στης φυσαρμόνικας τις νότες,
τις πιο σκληρές, τις πιο τρυφερές
κι οι χαρές μου όλες βγαίνουν στα πεζοδρόμια γυμνές
γι' αυτό σ' αγαπώ...
Κι επειδή υπάρχουν τόσες χιλιάδες επειδή για να σου πω
και μόνο στα χέρια σου νιώθω ατόφιος εγώ
κι όπου κι αν ψάξω στου μυαλού μου τις γωνιές εσένα θα βρω.
Γι' αυτό σ' αγαπώ, γι' αυτό σ' αγαπώ,
γι' αυτό σ' αγαπώ, γι' αυτό σ' αγαπώ...

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!



Την Κυριακη 16 Μαρτιου 2008 και ωρα 13:00, ολοι μαζι θα βροντοφωναξουμε πως η Μακεδονια ηταν, ειναι και θα ειναι Ελληνικη και πως κανεις δεν μπορει παρασκηνιακα και με το ετσι θελω να αλλαζει την ιστορια μας, να καταστρατηγει τα δικαιωματα μας, να αποφασιζει χωρις εμας για εμας και να προωθει τα ξενα συμφεροντα εναντι των δικων μας.
Συναντηση στα Προπυλαια και πορεια διαμαρτυριας προς την Αμερικανικη Πρεσβεια.
ΟΧΙ στο σχεδιο Νιμιτς! Οι ΗΠΑ να ασκουν πολιτικη στις ΗΠΑ!
Διαδωστε το παντου, στηριξτε το με καθε τροπο!
Ας αποδειξουμε επιτελους σαν λαος οτι εχουμε εθνικη συνειδηση και υπερηφανια! Οτι εχουμε ακομα αξιοπρεπεια!

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008



Σήμερα το μεσημέρι, ξεκίνησε η αποστολή του Δελτίου Τύπου που ακολουθεί σε ΜΜΕ και φορείς της χώρας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ
ΟΜΑΔΑ FREEBLOGGERS
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ DIGITALRIGHTS.GR

Ανησυχία για την εν θερμώ νομοθετική ρύθμιση των blogs
Αθήνα, 1 Μαρτίου 2008

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθoύμε με ανησυχία τη διαρροή στον Τύπο, με αφορμή τη γνωστή υπόθεση του blog press-gr, σχεδίων της κυβέρνησης για τη νομοθετική ρύθμιση της έκφρασης στο διαδίκτυο. Οι προθέσεις αυτές, αν ισχύουν με τον τρόπο που δημοσιοποιήθηκαν (συμπυκνώνονται σε έναν πρωτόγνωρο για τα διεθνή δεδομένα περιορισμό τής ανώνυμης/ψευδώνυμης έκφρασης μέσω ιστολογίων), πλήττουν θεμελιακά δικαιώματα κάθε πολίτη, δυνητικού χρήστη του διαδικτύου, παγιωμένα στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, αναγνωρισμένα από το Σύνταγμα της Ελλάδας αλλά και από το διεθνές δίκαιο. Οι διαρροές αυτές δεν έχουν μέχρι στιγμής επισήμως επιβαιωθεί, πλην όμως η μη κατηγορηματική διάψευσή τους από την Κυβέρνηση δεν επιτρέπει εφησυχασμό.
Ως Έλληνες πολίτες και bloggers, με διαρκή αγωνία για την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου, στον τόπο μας αλλά και σε όλον τον κόσμο, δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε κανενός είδους ρύθμιση που θα φέρει την Ελλάδα κοντά σε διεθνώς δακτυλοδεικτούμενα μελανά παραδείγματα χωρών που καταπατούν τα ψηφιακά δικαιώματα των πολιτών τους, όπως η Κίνα, η Βιρμανία και η Αίγυπτος. Εξάλλου, υπενθυμίζουμε, εξακολουθεί να εκκρεμεί δικαστικά η υπόθεση blogme.gr, η οποία, ως απόπειρα ποινικοποίησης του απλού υπερ-συνδέσμου (link), μας εκθέτει στην παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα.
Διανύοντας μια εποχή κατά την οποία η ιδιωτικότητα συρρικνώνεται διαρκώς και τα κάθε λογής απόρρητα υποχωρούν σε βάρος των πολιτών, χάριν κρατικών και όχι μόνο σκοπιμοτήτων, και κατά την οποία το άτομο, ως μονάδα, συνθλίβεται από οικονομικά και επικοινωνιακά μεγαθήρια, διατηρούμε την πεποίθηση ότι η διαδικτυακή ανωνυμία ή ψευδωνυμία είναι στοιχειωδώς απαραίτητη εγγύηση για την εξασφάλιση τής ελεύθερης ατομικής έκφρασης, της πληροφοριακής αυτοδιάθεσης και του υγιούς δημόσιου διαλόγου.
Το ισχύον νομικό πλαίσιο επιτρέπει, υπό δικαστικές εγγυήσεις, την ταυτοποίηση ψευδώνυμων ή ανώνυμων χρηστών του διαδικτύου στις περιπτώσεις που τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα στην ελεύθερη έκφραση και στην ιδιωτικότητα, σταθμιζόμενα με την ανάγκη προστασίας άλλων σοβαρών έννομων αγαθών, κρίνεται ότι πρέπει να υποχωρήσουν. Το καθεστώς αυτό, σε συνδυασμό με την αυτορρύθμιση των ψηφιακών κοινοτήτων, θεωρούμε ότι είναι επαρκές για την προστασία από έκνομες αντικοινωνικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται μέσω του διαδικτύου.
Επισημαίνουμε ότι η νομοθέτηση εν θερμώ και καθ’ υπερβολή εκθέτει τη νομοθετική διαδικασία για έλλειψη νηφαλιότητας, απροσωποληψίας και ρυθμιστικής συνοχής.
Υπενθυμίζουμε ότι η κοινωνία των blogs δεν συνιστά κλειστή κάστα για λίγους, με συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά αποτελεί καθρέφτη όλης της κοινωνίας, ανοιχτό πεδίο έκφρασης για οποιονδήποτε πολίτη.
Συνεπώς,
Καλούμε την κυβέρνηση να δηλώσει σαφώς τις προθέσεις της και να διαψεύσει απερίφραστα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση της ελεύθερης έκφρασης στο διαδίκτυο.
Καλούμε το σύνολο των πολιτικών και κοινωνικών φορέων να λάβουν θέση απέναντι στα σχέδια αυτά και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους προς οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία στο μέλλον η οποία θα έχει παρόμοια παράλογα χαρακτηριστικά.
Επιφυλασσόμαστε για στενή παρακολούθηση του ζητήματος και για ανάπτυξη κάθε μορφής οργανωμένης δράσης (επικοινωνιακής, νομικής, θεσμικής).

Υπογράφουν οι ιδιοκτήτες των blogs,
http://www.221.gr/
http://argos.wordpress.com/
http://arxediamedia.blogspot.com/
http://chouvi.blogspot.com/
http://www.e-rooster.gr/
http://giaskepsou.blogspot.com/
http://gtziralis.com/
http://histologion-gr.blogspot.com/
http://inlovewithlife.wordpress.com/
http://karounos.gr/blog
http://krogias.blogspot.com/
http://larisaperivallon.wordpress.com/
http://magicasland.com/
http://metablogging.gr/
http://nylon.gr/
http://nefelikas.wordpress.com//
http://oneiros.gr/blog
http://oraelladas.gr/
http://papanotas.wordpress.com/
http://www.perlikos.gr/
http://petcoke.wordpress.com/
http://plagal.wordpress.com/
http://reality-tape.com/
http://rodiat7.blogspot.com/
http://sofianidis.blogspot.com/
http://stefadouros.blogspot.com/
http://voteforliberty.wordpress.com/
http://vrypan.net/
http://ziouzios.blogspot.com/

και η πρωτοβουλία digitalrights.gr για τα δικαιώματα του πολίτη στον ψηφιακό κόσμο.

Καλούμε όσους bloggers στηρίζουν το κείμενο αυτό να το αναρτήσουν στα ιστολόγιά τους.

Περισσότερες πληροφορίες
Για την ομάδα freebloggers: Ζαφείρης Καραμπάσης (chocolatehorizon at yahoo.gr), Θωμάς Τζήρος (tom.tziros at gmail.com)
Για την πρωτοβουλία digitalrights.gr: Αστέρης Μασούρας (asterios at gmail.com)
Το digitalrights.gr αποτελεί κόμβο πληροφόρησης για τα δικαιώματα του πολίτη στον ψηφιακό κόσμο. Μεταξύ άλλων, τα αντικείμενα δράσης περιλαμβάνουν ιδιωτικό απόρρητο (privacy), ανοικτά πρότυπα (open standards), πατέντες λογισμικού, πνευματικά δικαιώματα ψηφιακού περιεχομένου, και ελεύθερο λογισμικό.
————————————————
Συμπληρωματικές παρατηρήσεις:
Θεωρώ προφανές (αν και αναγκαίο να επισημάνω) ότι η παραπάνω πρωτοβουλία ΔΕΝ επιχειρεί ούτε στοχεύει να εκπροσωπήσει την ελληνόφωνη μπλογκόσφαιρα (πόσο μάλλον την ελληνόφωνη διαδικτυακή κοινότητα γενικότερα). Απλά έρχεται να δώσει μία σοβαρή και συλλογική απάντηση στα όσα ακούγονται τελευταία και απειλούν να περιορίσουν την ελευθερία λόγου στη χώρα μας. Όποιος συμφωνεί με το παραπάνω κείμενο δεν έχει παρά να το αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, προσθέτοντας τη δική του ηλεκτρονική διεύθυνση μαζί με τις υπόλοιπες.